នៅដើមខែយើងរីករាយពេលទទួលបានប្រាក់ខែ ព្រោះអាចទិញទំនិញតាមតែចិត្តចង់ ចំណែកចុងខែពេលខ្លះត្រូវញ៉ាំមីកញ្ចប់ ឬពងមាន់ក៏ថាបាន។ ពងមាន់បែបជប៉ុនជាមុខម្ហូបងាយធ្វើ និងឆ្ងាញ់ដែលអ្នកគួរតែសាកល្បងម្តង។ មនុស្សមួយចំនួនប្រើសាច់ដើម្បីបង្កើនរសជាតិស៊ុតចៀន ចំណែកជនជាតិជប៉ុនក៏មានរូបមន្តសម្រាប់មុខម្ហូបនេះដែរ។ ដោយបន្ថែមគ្រឿងទេស Dashi ទឹកស៊ីអ៊ីវ។ ប្រសិនបើផ្ទះរបស់អ្នកគ្មានខ្ទះរាងចតុកោណ សូមកុំបារម្ភខ្ទះមូលក៏អាចធ្វើពងចៀនក្រឡុកបានដែរ។
៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ទឹកស៊ីអ៊ីវត្រី Ayu
២- ពងមាន់ ៣ គ្រាប់
៣- Mirin ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៤- Dashi ៣ ស្លាបព្រា
៥-
ស្លឹកស្ពៃ (អាស្រ័យលើរសជាតិរបស់មនុស្សម្នាក់ៗ ដែលអ្នកអាចបន្ថែម
ឬមិនបន្ថែម ក្រៅពីនេះអ្នកអាចបន្ថែមការ៉ុត ផ្សិត ឬសាច់ក្តាម) -ល-។
បន្ទាប់ពីចៀនពងមាន់រួច អ្នកគ្រាន់តែមូលនឹងទទួលបានលទ្ធផលដូចខាងក្រោម។
៙ ប្រវត្តិរូបបងស្រី Kyoko ៖
ម្ចាស់ភោជនីយដ្ឋាន Shunsai Mamaya 「旬菜ままや」Kyoko Nakao (អាយុ ៥១ ឆ្នាំ)នៅលើ Instagram Shunsai Mamaya @mamaya476 យើងកំពុងផ្សព្វផ្សាយបន្លែរបស់កសិករក្នុងតំបន់ដោយចម្អិនម្ហូបសាមញ្ញប្រើបន្លែតាមរដូវ។ ព្រោះតែខ្ញុំចាប់អារម្មណ៍ និងមានចំណូលចិត្តក្នុងការចម្អិនម្ហូប ខ្ញុំព្យាយាមចម្អិនបន្លែអស់រយៈពេល ៨ ឆ្នាំកន្លងមកសម្រាប់ចំណូលចិត្តរបស់ខ្លួន។ ប្រសិនបើខ្ញុំធ្វើដំណើរទៅផ្សារ ខ្ញុំនឹងទិញគ្រឿងផ្សំ ឬទៅញ៉ាំនៅហាងស្រា ដើម្បីភ្លក់ម្ហូបឆ្ងាញ់ហើយសួរម្ចាស់ហាងរបៀបចម្អិន។ បន្ទាប់ពីធ្វើការអស់រយៈពេលជាច្រើនឆ្នាំនៅគ្រឹះស្ថានបោះពុម្ពផ្សាយ ឥឡូវនេះខ្ញុំកំពុងរៀបចំបើកភោជនីយដ្ឋានតូចមួយនៅឆ្នាំក្រោយ។
៙ អាជីពអ្នកបោះពុម្ពផ្សាយ ៖
ទទួលបន្ទុកព័ត៌មាន សិល្បៈ ធ្វើម្ហូប រាជវង្ស និង Series Ningen ប្រចាំសប្ដាហ៍មានចំណងជើងថា “女性自身” (Josei jishin) ។ ជោគជ័យក្នុងគម្រោង Home Baker នៃទស្សនាវដី្តព័ត៌មានជីវិត “Mart” ។ ទស្សនាវដី្តម៉ូដផ្ដោតទៅលើអាយុ ៤០ ឆ្នាំសម្រាប់ទស្សនាវដី្ត “STORY” ។ ទស្សនាវដី្តសម្ផស្ស “美ST” សម្រាប់អាយុវ័យ ៤០ ឆ្នាំ។ អំពី “Shunsai Mamaya” * ភោជនីយដ្ឋានជប៉ុនមានទម្រង់អាជីវកម្មច្រើនប្រភេទ។ ប៉ុន្តែ “居酒屋 – Izakaya” និង “小料理屋 – Koryouriya” ស្ថិតក្នុងតំបន់ថ្នាក់ទីមួយមិនត្រូវទទួលស្គាល់ដោយច្បាប់បង្ការ និងពន្លត់អគ្គីភ័យទេ ដូច្នេះភោជនីយដ្ឋានមានបំណងផ្លាស់ប្ដូរទៅជា “食堂 – Shokudo” ។
ភោជនីយដ្ឋានគ្រោងនឹងបើកនៅនិទាឃរដូវឆ្នាំ ២០២១ នៅផ្ទះតូចមួយក្នុងតំបន់នៅ Suginami ទីក្រុងតូក្យូ។ យើងធ្វើម្ហូបតាមរដូវតដោយប្រើបន្លែ Suginami ក្នុងស្រុក និងគ្រឿងផ្សំល្អទិញពេលធ្វើដំណើរ។ ឈ្មោះហាងជាការគោរពចំពោះភោជនីយដ្ឋាន “Mamaya” ” ដែលអ្នកនិពន្ធ Kuniko Mukai កំពុងប្រត្តិការនៅ Akasaka ជាមួយបងស្រីរបស់គាត់ឈ្មោះ Kazuko ។
_______________Kyoko Nakao