japo.news: Kyoko’s cooking: ពងមាន់​ក្រឡុក​បែប​ជប៉ុន Dashi Maki Tamago - Economic Buddhism

Website

japo.news: Kyoko’s cooking: ពងមាន់​ក្រឡុក​បែប​ជប៉ុន Dashi Maki Tamago

ចែករំលែកចំណេះដឹង

នៅ​ដើម​ខែ​យើង​រីករាយ​ពេល​ទទួល​​បាន​ប្រាក់ខែ ព្រោះ​អាច​ទិញ​ទំនិញ​តាម​តែ​ចិត្ត​ចង់ ចំណែក​ចុងខែ​ពេល​ខ្លះ​ត្រូវ​ញ៉ាំ​មី​កញ្ចប់ ​ឬ​ពងមាន់​ក៏​ថា​បាន។ ពងមាន់​បែប​ជប៉ុន​ជា​មុខម្ហូប​ងាយ​ធ្វើ និង​ឆ្ងាញ់​ដែល​អ្នក​គួរតែ​សាកល្បង​ម្តង។ មនុស្ស​មួយចំនួន​​ប្រើ​សាច់​ដើម្បី​បង្កើន​រសជាតិ​ស៊ុត​ចៀន ចំណែក​ជនជាតិ​ជប៉ុន​ក៏​មាន​រូបមន្ត​សម្រាប់​មុខម្ហូប​នេះ​ដែរ។ ដោយ​បន្ថែម​គ្រឿងទេស Dashi ទឹកស៊ីអ៊ីវ។ ប្រសិនបើ​ផ្ទះ​របស់​អ្នក​គ្មាន​ខ្ទះ​រាង​ចតុកោណ សូម​កុំ​បារម្ភ​ខ្ទះ​មូល​ក៏​អាច​ធ្វើ​ពង​ចៀន​ក្រឡុក​បាន​ដែរ។

៙ គ្រឿងផ្សំ ៖

១- ទឹកស៊ីអ៊ីវ​ត្រី Ayu

 ២- ពងមាន់ ៣ គ្រាប់
៣- Mirin ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៤- Dashi ៣ ស្លាបព្រា
៥- ស្លឹក​ស្ពៃ (អាស្រ័យ​លើ​រសជាតិ​របស់​មនុស្ស​ម្នាក់ៗ ដែល​អ្នក​អាច​បន្ថែម ឬ​មិន​បន្ថែម ក្រៅពីនេះ​អ្នក​អាច​បន្ថែម​ការ៉ុត ផ្សិត ឬ​សាច់ក្តាម) -ល-។
បន្ទាប់ពី​ចៀន​ពងមាន់​រួច អ្នក​គ្រាន់តែ​មូល​នឹង​ទទួល​បាន​លទ្ធផល​ដូច​ខាងក្រោម។

 

៙ ប្រវត្តិរូប​បងស្រី Kyoko ៖

ម្ចាស់​ភោជនីយដ្ឋាន Shunsai Mamaya 「旬菜ままや」Kyoko Nakao (អាយុ ៥១ ឆ្នាំ)
នៅ​លើ Instagram Shunsai Mamaya @mamaya476 យើង​កំពុង​ផ្សព្វផ្សាយ​បន្លែ​របស់​កសិករ​ក្នុង​តំបន់​ដោយ​ចម្អិន​ម្ហូប​សាមញ្ញ​ប្រើ​បន្លែ​​តាម​​រដូវ។ ព្រោះ​តែ​ខ្ញុំ​ចាប់អារម្មណ៍ និង​មាន​ចំណូលចិត្ត​ក្នុង​ការ​ចម្អិន​ម្ហូប ខ្ញុំ​ព្យាយាម​ចម្អិន​បន្លែ​អស់​រយៈពេល ៨ ឆ្នាំ​កន្លង​មក​សម្រាប់​ចំណូលចិត្ត​របស់​ខ្លួន។ ប្រសិនបើ​ខ្ញុំ​ធ្វើដំណើរ​ទៅ​ផ្សារ ខ្ញុំ​នឹង​ទិញ​គ្រឿង​ផ្សំ ឬ​ទៅ​ញ៉ាំ​នៅ​ហាង​ស្រា ដើម្បី​ភ្លក់​ម្ហូប​ឆ្ងាញ់​ហើយ​សួរ​ម្ចាស់​​ហាង​​របៀប​ចម្អិន។ បន្ទាប់ពី​ធ្វើការ​អស់​រយៈពេល​ជាច្រើន​ឆ្នាំ​នៅ​គ្រឹះ​ស្ថាន​​បោះពុម្ពផ្សាយ ឥឡូវ​នេះ​ខ្ញុំ​កំពុង​រៀបចំ​បើក​ភោជនីយដ្ឋាន​តូច​​មួយ​នៅ​ឆ្នាំក្រោយ។

៙ អាជីព​អ្នក​បោះពុម្ព​ផ្សាយ ៖

ទទួល​បន្ទុក​ព័ត៌មាន សិល្បៈ ធ្វើម្ហូប រាជវង្ស និង Series Ningen ប្រចាំ​សប្ដាហ៍​មាន​ចំណងជើង​ថា “女性自身” (Josei jishin) ។ ជោគជ័យ​ក្នុង​គម្រោង Home Baker នៃ​ទស្សនាវដី្ត​ព័ត៌មាន​ជីវិត “Mart” ។ ទស្សនាវដី្ត​ម៉ូដ​ផ្ដោត​ទៅលើ​អាយុ ៤០ ឆ្នាំ​សម្រាប់​ទស្សនាវដី្ត “STORY” ។ ទស្សនាវដី្ត​សម្ផស្ស “美ST” សម្រាប់​អាយុ​វ័យ ៤០ ឆ្នាំ។ អំពី “Shunsai Mamaya” * ភោជនីយដ្ឋាន​ជប៉ុន​មាន​ទម្រង់​អាជីវកម្ម​ច្រើន​ប្រភេទ។ ប៉ុន្តែ “居酒屋 – Izakaya” និង “小料理屋 – Koryouriya” ស្ថិត​ក្នុង​តំបន់​ថ្នាក់​ទីមួយ​មិន​ត្រូវ​ទទួល​ស្គាល់​ដោយ​ច្បាប់​បង្ការ និង​ពន្លត់​អគ្គីភ័យ​ទេ ដូច្នេះ​ភោជនីយ​ដ្ឋាន​មាន​បំណង​ផ្លាស់ប្ដូរ​ទៅជា “食堂 – Shokudo” ។

ភោជនីយដ្ឋាន​គ្រោង​នឹង​បើក​នៅ​និទាឃរដូវ​ឆ្នាំ ២០២១ នៅ​ផ្ទះ​តូច​មួយ​ក្នុង​តំបន់​នៅ Suginami ទីក្រុង​តូក្យូ។ យើង​ធ្វើ​ម្ហូប​តាម​រដូវ​ត​ដោយ​ប្រើ​បន្លែ Suginami ក្នុងស្រុក និង​គ្រឿងផ្សំ​ល្អ​ទិញ​ពេល​ធ្វើដំណើរ។ ឈ្មោះ​ហាង​ជា​ការ​គោរព​​ចំពោះ​ភោជនីយដ្ឋាន “Mamaya” ” ដែល​អ្នក​និពន្ធ Kuniko Mukai កំពុង​ប្រត្តិការនៅ Akasaka ជាមួយ​បង​ស្រី​របស់​គាត់​ឈ្មោះ Kazuko ។

_______________
Kyoko Nakao

Home