៙ គ្រឿង​ផ្សំ ៖
១- តាសក់៥ផ្លែធំៗ
២- សាច់​ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ ១ខាំ
៣- ឫ​ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ខ្ទឹមស ម្រេច​បុក​ម៉ត់ ១ស្លាបព្រាបាយកន្លះ
៤- ការ៉ុត កន្លះ​ខាំ (ហាន់​ស្តើង​ល្មម)
៥- ផ្សិតចិន ឬ​ផ្សិត​ខ្មៅ (Shiitake) កន្លះ​ខាំ
៦- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ២ស្លាបព្រាបាយ
៧- ទឹក ៣ចានចង្កឹះ

៙ របៀប​ធ្វើ ៖

១- តាសក់​ចិត​សម្បក​អោយ​អស់ និង​លាង​ទឹក​អោយ​ស្អាត​ទុក​អោយ​ស្ងួត​ទឹក រួច​សឹម​យក​មក​កាត់​ជា​បី ឬ​បួន​កង់ (តាម​ធំ​តូច) សឹម​ឆ្កៀល​យក​គ្រាប់​ចេញ​អោយ​អស់។

២- យក​សាច់​មក​ញាត់​ក្នុង​តាសក់​អោយ​ពេញ នឹង​ណែន​ល្អ។

៣- យក​ឆ្នាំង​ដាក់​ទឹក ដាក់​ឫ​ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ខ្ទឹមស ម្រេច​បុក​ម៉ត់ ដាំ​អោយ​ពុះ សឹម​ដាក់​តាសក់​ចូល​ទុក​អោយ​ពុះ រួច​ដាក់​ការ៉ុត ផ្សិត និង​ទឹកស៊ីអ៊ីវ​ចូល​ទុក​អោយ​ពុះ​ម្តង​ទៀត​ជាការស្រេច។

ពេល​ទទួល​ទាន អាច​ដាក់​ស្លឹក​វ៉ាន់ស៊ុយ​ពី​លើ​កាន់​តែ​ឆ្ងុយ។ អាច​ដាក់​គ្រឿងផ្សំ​រសជាតិ​តាម​ចំណូលចិត្ត៕