៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ទំពាំង ២ខាំ (ហាន់ស្តើងៗស្ងោអោយឆ្អិន)
២- សាច់ទ្រូងមាន់ ២ខាំ (ហាន់ស្តើងល្មម)
៣- គ្រឿងការី ២ស្លាបព្រាបាយ
៤- ខ្ទិះដូង (ក្បាលខ្ទិះ) ១ចានចង្កិះ
៥- ខ្ទិះដូង ២ចានចង្កិះ
៦- ស្លឹកក្រូចសើច 2សន្លឹក
៧- ទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាបាយ
៨- ស្ករត្នោត ១ស្លាបព្រាបាយកន្លះ
៩- អំបិល បន្តិច
១០- ស្លឹកជីរនាងវង
១១- ម្ទេស ហាន់បញ្ឆិតៗ
៙ របៀបធ្វើ ៖
១- យកឆ្នាំងដាក់ខ្ទិះដើមចូល ដាំលើភ្លើងរួចដាក់គ្រឿងការីចូលកូអោយសព្វ ដាំអោយពុះ សឹមសាច់ចូល កូអោយសព្វទុកប្រហែល១នាទី។
២- ដាក់ខ្ទិះដូង និងទំពាំងចូលកូអោយសព្វ សឹមដាក់ទឹកត្រី អំបិល និងស្ករ រួចកូអោយសព្វម្តងទៀត រួចទុកអោយពុះប្រហែល៣ ទៅ ៥នាទី។
៣- ដាក់ស្លឹកក្រូចសើច ស្លឹកជីរនាងវង និងម្ទេសចូលកូអោយសព្វទុកប្រហែល១នាទីជាការស្រេច៕
__________
អ្នកស្រី សុគន្ធារី